Home Promotii centrale cu gaz Aparate cu gaz prezentare generala
Aparate cu gaz prezentare generala PDF Imprimare Email
Promotii centrale cu gaz
Scris de madalina   
Luni, 02 August 2010 11:10
Gazul, una dintre starile de agregare ale materiei, este un cuvant extrem de cunoscut care si-a facut loc in viata noastra de fiecare zi mai ales in cadrul bunurilor de larg consum: aragaz cu gaz, centrala termica cu gaz, grill cu gaz, pistol cu gaz, cazan de incalzire cu gaz.

Structura moleculara a gazelor difera semnificativ de cea a lichidelor, de aceea gazele cu o compresibilitate ridicata. Fortele de atractie moleculara la gaze sunt aproape neglijabile, acestea miscandu-se oarecum liber si independent, insotite de ciocniri elastice. Lipsa fortelor de interactiune dintre moleculele gazelor este explicata prin distanta mare dintre molecule, distanta chiar mai mare decat dimensiunea acestora.

Etimologia cuvantului propriu-zis „gaz” sustine ca parintele acestuia este Jan Baptist van Helmont, fiind o re-ortografiere a cuvantului „chaos” din limba greaca veche. Acest cuvant a fost alaturat prescurtarii A.R. (Compania „Astra Romana”) pentru a forma cunoscutul cuvant „aragaz”, instrument atat de utilizat in procesul de gatit.

Un articol aparut de curand pe piata romaneasca este grill-ul profesional cu gaz. Acesta stabileste exact temperatura de gatit, in comparatie cu gratarul de carbune, unde nu se poate controla temperatura. Costurile de achizitionare a unui grill cu gaz sunt in general mai ridicate dar costurile exploatarii s-au dovedit a fi mai eficiente. La un grill profesional cu gaz puteti gati: friptura de porc, pui, frigarui la gratar, peste si chiar fructe de mare insotite de garnituri delicioase precum: rosii umplute, vinete coapte, diverse legume la gratar, salate sanatoase si cartofi copti. Hrana obtinuta in urma prepararii la gratar este mult mai sanatoasa pentru ca nu se folosesc grasimi, mancarea continand mai putine calorii si contribuind foarte putin la ingrasare.

Un alt articol deosebit de important pentru muzee, arhive, biblioteci, in cazul producerii unor accidente, este sistemul de stingere a incendiilor cu gaz. Pretul de achizitionare a unui astfel de sistem este net superior dar nivelul de eficacitate al acestuia este mult mai ridicat, evitandu-se distrugerea obiectelor.

Categoria aparatelor cu gaz se refera in general la produsele comerciale ce consuma combustibili gazosi, folosite pentru gatit, incalzire, iluminat si spalat. Aparatele folosite in cadrul proceselor industriale nu apartin acestei categorii.

Prin toate aceste aplicatii se vadeste utilitatea gazului in viata oamenilor.
 

Sondaje

Ce fel de centrala pe gaz cautati?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com